sdfsdf office@dentalis.ba

Kontakt info

All on 4 / All on 6

Šta je to all on 4 ili all on 6?

All-on-4 ili All-on-6 znači u prevodu – svi zubi na 4 ili 6 implantata i predstavlja koncept gdje se pomoću 4 do 6 implantata rehabilituje cijeli zubni niz u gornjoj ili u donjoj vilici.
Nakon odličnih dugogodišnjih rezultata sa takvim protetskim nadoknadama kao i brojnih studija koje to u svijetu dokazuju, all on 4 metoda predstavlja idealno rješenje koje pacijentu uz minimalani broj dolazaka i sa samo jednom hirurškom procedurom, pruža doživotnu sigurnost, vrlo dobru estetiku kao i funkciju žvakanja bilo koje vrste hrane.
Pacijent zube dobija isti dan kada se postavljaju implantati i napušta ordinaciju sa novim fiksnim zubima.
all on 4 implantati

Ko je kandidat za all on 4?

All on 4 se može raditi kod osoba koje imaju dovoljno kosti u vilici i koji su u fizički dobrom stanju.

Kako izgleda procedura ugradnje all on 4 implantata?

Ukoliko postoje zubi u vilici koji bi trebali da se izvade, onda se to radi u sklopu samo jedne procedure gdje se uz anesteziju istovremeno izvade zubi, ugradi 4 ili 6 implantata i postave se privremeni fiksni zubi.

Koliko dugo traje procedura ugradnje implantata?

Procedura All on 4 ugradnje implantata traje oko 2 sata.

Da li pacijent dobije fiksne zube odmah po ugradnji implantata?

Pacijent dobija odmah nakon ugradnje implantata privremene zube.
all on 4 implantati donja vilica

Kako se održava higijena all on 4 implantata?

Kada postoji više implantata (all on 4 ili all on 6) onda je uz standardnu četkicu preporučljiva i interdentalna četkica i vodeni tuš.

Nakon pranja fiksnih zuba četkicom i pastom za zube, potrebno je i interdentalnom četkicom oprati predjele ispod fiksiranih zuba i implantata. Nakon toga se ispiraju usta sa tečnošću za ispiranje ili se pere sa vodenim tušom.

Konsultacije sa doktorom

Pošaljite snimak ili fotografiju vašeg zuba zajedno sa svojim informacijama i opisom problema i mi ćemo Vam odgovoriti u što kraćem roku.