sdfsdf office@dentalis.ba

Kontakt info

Implantati.
Keramičke krunice i mostovi.
3D Rentgen slikanje u ordinaciji.
Izbjeljivanje i ispravljanje zuba.
Sve usluge na jednom mjestu.

Protetika

Bezmetalne, cirkonske, porcelanske krunice, mostovi i veniri (ljuspice)

Kada popravka zuba više nije moguća onda je potrebna krunica ili navlaka. Prethodna estetska analiza i indivudalno savjetovanje su od najvećeg značaja. Bezmetalna keramika omogućava savršenu estetiku uz odličnu funkcionalnost. Bezmetalni keramički mostovi obezbjeđuju nadomjestak jednog ili vise zuba uz odličan estetski i funkcionalni rezultat. Keramičke ljuspice ili veniri su 1 mm tanke keramičke folije koje omogućuju perfektnu estetiku zuba i lica uz minimalno žrtvovanje supstance zuba. I ovdje je estetska analiza i individualno savjetovanje od presudnog značaja.

Author Name

Implantologija

Implantati

Implantat je šraf koji se ugrađuje u viličnu kost i kao takav služi kao temelj na koji se pričvršćuje krunica tj umjetni zub. Iz različitih razloga (karijesa, parodontalnih bolesti ili nezgoda) mogu nedostajati zubi jedne ili obe vilice. S jedne strane, ovo znatno ograničava vašu sposobnost žvakanja, a sa druge strane, estetski izgled vašeg lica je znatno narušen. Zbog toga je neophodno nadomještanje izgubljenih zuba uz pomoć implantata koji vraćaju funkciju žvakanja, pravilne probave hrane i poboljšavaju estetiku i formu usta, usana i lica. Pri ugradnji implantata je pacijent u svjesnom stanju i procedura se izvodi u lokalnoj anesteziji. Procedura je bezbolna i traje relativno kratko. U fazi zarastanja implantata(2-6 mjeseci) pacijent ima privremenu krunicu ili protezu dok kost urasta uz površinu implantata (oseointegracija), što rezultira učvršćivanju implantata u koštanom tkivu vilice. Nakon toga na ove “vještačke korijene” stomatolog pričvršćuje definitivne krunice, mostove ili proteze. U normalnim slučajevima, ukoliko je pacijent u dobrom opštom stanju, starost pacijenta ne igra ulogu pri ugradnji implantata. Izuzetak su osobe mladje od 18-2o godina kod kojih rast kostiju nije okončan.

Implantologija

All on 4 i All on 6

All-on-4 ili All-on-6 je u prevodu – svi zubi na 4 ili 6 implantata i predstavlja koncept gdje se pomoću 4 implantata, rehabilituje cijeli zubni niz u gornjoj ili u donjoj vilici. Nakon odličnih dugogodišnjih rezultata sa takvom protetskom nadoknadom kao i brojnih studija koje to u svijetu dokazuju, all on 4 metoda predstavlja rješenje koje pacijentu uz minimalani broj dolazaka i sa samo jednom hirurškom procedurom, pruža doživotnu sigurnost, vrlo dobru estetiku kao i funkciju žvakanja bilo koje vrste hrane. Pacijent zube dobija isti dan kada se postavljaju implantati i napušta ordinaciju sa novim fiksnim zubima.

Lista naših stomatoloških usluga

Konsultacije sa doktorom

Pošaljite snimak ili fotografiju vašeg zuba zajedno sa svojim informacijama i opisom problema i mi ćemo Vam odgovoriti u što kraćem roku.